lørdag 13. september 2008

Bøddelen rundt

Da var bøddelen rundt gjennomført. Vi ble nr 2 etter en X362 Sport. Det var frisk østlig vind som var meldt spaknende utover dagen. Det ble en frisk spinnakerstart ut vestergapet og da vi kom ned mot Ny hellesund kom sjøen i tilleg. Vi seilte bra og holdt godt følge med de raskeste båtene i klassen. Rett før runding var det tid for å jibbe, det rakk vi ikke da vi tok en kineser, der en man gikk overbord ( til livet i vann hengende i rekken) På veien opp gikk vi bra men i perioder stopper båten opp når den krenger. Mulig at vi skulle ha revet storen.
Litt skår i gleden er det når vi og en annen båt leverer protest før start for endring av seilbestemmelsene. Det skulle ikke vært nødvendig. Rett før start var det bestemt at det var mulig å melde seg på uten spinnaker å få spinnakerfradrag, dette forde det blåste så mye. Dette er ikke rett. I lysreglene står det at alternativ seilføring skal meddeles minimum 96 timer før start.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra seilt Oddvar & Co! Men dere hadde vel ikke trengt å kopiere "Kineseren" vår så grundig :-D

/Ove

Zephyr sa...

Srengt tatt hadde vi vel ikke trengt det :-)

Anonym sa...

Kommentar til deres protest, Den ble tatt til følge. Det som kan sies er at slik har det hvert alltid tidligere i Bøddelen. Denne gang kom det protest og den ble tatt til følge.

Zephyr sa...

Til anonym.
Når jeg skrev innlegget så viste jeg at protesten var tatt til følge.
Jeg synes som jeg har sagt mange ganger at når man arrangerer terminfestede helgeregattaer så må man følge reglene som gjelder for den aktuelle seilas.
Når man seiler er det regler man må forholde seg etter! I all idrett er det regler, men i havseiling på sørlandet ser man bort fra dem som ikke passer. Jeg har ikke levert inn protest på en eneste klubbregatta.
Det er også leit når man får sure telefoner etter at regattaen er ferdig fordi "noen" har funnet ut at protesten ikke burde hvert tatt til følge.
Protesten ble riktig tatt til følge. Det har også NORLYS bekreftet.

Når dette er sagt vil jeg takke de som gidder å arrangere regattaer for at vi andre skal få gleden ved å seile. Spesielt til Bjørn Stien i Vågsbygd som den store motoren!