søndag 9. januar 2011

Nyttårseilsen i Stavanger 2011

Da var det den årlige nyttårseilasen (Den 15.i rekken) og jeg var mannskap i en båt som seilte regatta for første gang. Det var meldt kuling og da starten skulle gå kl 1200 var det målt vindkast helt opp til 18m/s. Da noen båter hadde problemer med å komme seg ut av enkelte havner ble regatten utsatt med 1 time. Vinden hadde også meldt å løye da en front skulle passere.

Båten som jeg seilte på var en Bavaria 40cr, 2008 med Kenneth Erga som skipper. Fra mitt mannskap var Jostein Søbye med og Frode Johanessen og Andre Tandervoll var også gjestemannskap. I tilegg var Erga sin faste gjeng med.
Andre Tandervoll var rormann under hele seilasen. Det var Handicap start slik at
båtene startet etter en forhåndsbasert liste som tok hensyn til Lystall, vindstyrke og banelengde. Hvis alle seilte perfekt skulle da i teorien alle komme likt i mål.

Båten var utstyrt med standard seilpakke og det var klart at dette ville bli et stort handicap da kvaliteten er elendig. Derfor ble båten utstyrt med en membran kryssfokk i Karbonfiber med utvendig tafetta. Passet nesten perfekt selv om den nærmet seg veldig en Genoa 4 i størrelse.

Vi startet regattaen med den store genoaen og tok den ned rett før runding. Med så mange folk ombord gikk det fort og smertefritt. Vi slet litt med høyden da vi fikk lite hjelp av storseilet men vi plukket opp båter etterhvert som vi nermet oss målinjen. To meter fra mål ble vi forbiseilt og fikk mistet derfor 3 plassen. Litt surt men 4. plass må være meget godkjent.

Bildet tatt før start i Sølyst båthavn.


Bilde fra akkurat når vi slår. Bilde lånt fra Stavanger seilforening.

Frode er nedre å justerer trimmen.


Rormann i dyp konsentrasjon.


Pils etter målgang hører til!

Ingen kommentarer: