søndag 29. mai 2011

Flødeseilasen 2011

Da var vi skikkelig i gang med sesongen etter en travel jobbevår. Vi seilte trimmeregattaen 1. mai og slang med på en tirsdagsregatta.

Lørdag 28. mai var det flødeseilasen og det ble ordentlig pisket kremfløte. Værmeldingen som jeg hadde før start var helt riktig. Vinden lå mellom 11-14 m/s og gikk litt ned de siste 2 timene. Vinden var Syd-Sydvest og det ble genoaslør til utsiden av Ulvøysund. Denne etappen var som skapt for lang vannlinje og det var som ventet de som gikk fortest her. Etter Ulvøysund ble kursen mot merket endret, vi heiste spinnaker og sto da finn kurs mot Gåsa øst av Lillesand. Det var ikke mange båter med spinnaker men vi gikk som på skinner hele veien og passerte 15 knop på logg og GPS flere ganger. Vi makset på 15,8! Utrolig morro unnavindseilas og tøffe krysslegger!

Det var kryss opp til Reierskjær to ganger med runding av Gåsa og inn til Lillesand havn. Totalt ca 40NM og rundt 8 knop i snitt.

Vi ble nummer to i klassen og nr to av de som seilte det lange løpet noe vi er utrolig fornøyd med!

Bilder håper jeg at kommer men mine ble ødelagt av et fuktig kamera. Neste år må noen bestille rolige vindforhold, sol og god temperatur. Altså ekte Flødeforhold!


Ingen kommentarer: