søndag 19. juni 2011

Færderseilasen 2011


Vi vant! Kjempeartig og det var en skikkelig lagseier. Vi var 5 stykker ombord. Meg, Magne Aanensen, Jostei Søby, Bjarte Tonheim og Paal Wilhelmsen.

Det var medvindstart og vi søkte etter plass på startlinjen der vi fikk fri vind. På Færderseilasen kan man ikke starte på ny hvis man tyvstarter men får prosent tillegg på tid. Vi satset på full fart i båten mot startlinjen og heise spinnaker først når vi var sikre på at vi ikke var for tidelig over linjen. Vi traff bra og fikk fri vind med riktig skjæring fra start. Vi fosset ned til slemmestad i frisk bris med kun en jib. Ved Slemmestad var vi først i klassen med et minutt til nr 2.

Etter Slemmestad bøyen søkte vi østlig land og satte spinnaker inn i Drøbaksundet. Dær stilnet vinden og vi måtte skjære mye for å holde båten i drift. Vi prøvde å finne riktig spor og vi fant fort hvilket spor vi skulle ta ut. Vi hadde bestemt oss for å gå på Oscarsborg odden og ta siste valget der om hvilken side. Vi gikk hovedløpet. Vi fant et greit spor ut og seilte stort sett midten av fjorden ut til Filtvedt. det var mere vind ute og vi tjente på det. Rart at ikke mange jibbet ut til vi som lå dær? Etter Filtvedt gikk vi vest og langs Bastøy vi gikk utenfor Bolærne men gjennom de trange sundene der ute. Da fikk vi en hard nestenkryss opp til Tristein grunnen. Etter Tristein satt vi forholdsvis raskt spinnaker den var opp til Slagentangen der det ble for spist opp til Åsgårdstrand. Fra Slagentangen til mål var det forholdsvis lett vind.

Ingen kommentarer: