mandag 30. januar 2012

Tur til Boot Düsseldorf

Da var det tid for båtmesse igjen! Hvorfor ikke gjøre det ordentlig og reise til den største innendørsmessen som finnes. Messen består av 17 haller der det er delt inn avdelinger. Utstillt er alt som har med vannsport å gjøre. Fra dykking, turisme, utstyr, båter+++++

Jeg og Ann Elin var på messen 2 dager noe som jeg synes er passelig. Vi kikket mest på båtutstyr og seilbåter. Men hadde en tur gjennom alle hallene. Av seilbåtene konsentrerte vi oss om størrelsen +-35 fot da det er aktuell størrelse for oss.
Vi var å kikket på typiske cruisere og mere regattapregede båter. Det er båter i performance klassen som tiltaler meg mest og det virker faktisk som Ann Elin synes løsningene i disse båtene er mere fornuftige. Desverre ser man at konstruktørene lager regattainnsprerte båter men så blir de bare kamuflerte turseilere. De gjør sikkert dette for å selge seg inn i turseilermiljøet men jeg synes ofte dette ødelegger mye.

Her er et bilde tatt ut over endel av hall 16 som er kun seilbåter. Vanskelig å få tatt et bilde uten vivinkel.
Her er båten som sammen med XP-38 som ga best inntrykk for oss. IY 10,98 (Italia Yachts) Er en turinredet performancecruiser med en lettvekt på 4500kg! Med 1500 kg T kjøl på bare 1,95m dypgående er dette en båt som ikke stikker så dypt. Men ORC og IRC ratingen tyder på en rask båt. Båten leveres både i 2 og 3 lugarsversjon. 3 lugars versjon er ikke så vanlig i så "små" båter.
Tradisjonell innredning Med dansk John mast i senter. På 3 lugarsversjonen er kartbordet fjernet.
Ordentlig sittekomfort for rormann og mannskap. Rattet kunne vært 5cm større for meg. Men det var det også plass til i hullet i dekk.

Ingen kommentarer: