torsdag 4. august 2011

APL race week 2011

Da var det overstått med APL race week i helgen. Vi var 5 stykker ombord og ikke alle hadde seilt i sammen i år så vi var litt ruskete i første seilasen. Det ble seilt 3 løp selv om det var planlagt med 5. Lette vinder i helgen samt litt kollisjon med BB11 gjorde at det ble 2 på lørdagen og en på søndagen.
På lørdagen var første løp en kort pøsebane i Tromøysundet. Vi hadde en god start og lå først opp til Tromøya. Da falt vinden fra 3 til 2 m/s og vi trimmet ikke båten om fort nok. Det straffet seg! Vi fikk en 5 plass men lite skulle til. Neste regatta var ut Galtesundet med runding grønnstake øst for Lille Torungen. Vi hadde igjen en brukbar start og holdt følge utover. På returen parkerte vi rett vest av Merdø og måtte bare se flåten bakfra nermet seg. De tre første båtene i klassen lå 300 meter lenger framme og klarte å seile. SURT, men slik er lysseiling og vi ble nr 4.
På søndagen var det nytt løp ut galtesund men nå vestover. Vi krysset ut Galtesund og satte spinnaker med skarp slør ut til runding. Vi klarte ikke å stå helt ut men tjente på den gode seilingen vår. Vi vant siste seilas og ble dermed nr 3 i klassen.
En moro seilhelg selv om det var litt trist å se at min Genoa 1 hadde fått en knekk under kryssen ut til Færder fyr. Den var ikke like fin i formen som før. Men jeg må være fornøyd med 5 års aktivt bruk av Fusion M genoaen og den skal nok bli brukt videre iverfall på klubbregatta. Spørs nok om jeg ikke må "kaste" vekk litt penger til vinteren for å være like konkuransedyktig som vi ønsker.

1 kommentar:

Feda sa...

Takk, og håper at vi ser dere igjen på APL RW. Gratulerer med sørlandsmestertittel, som dere nesten stakk i fra. :-)
Håper at vi kan friste dere og andre naboer fra Vest Agder med en shorhand seilas rundt Tromøya om 11 dager. Se på www.asf.no
Hilsen Feda - T&H ASF