lørdag 27. august 2011

KM kjølbåter Vest Agder 2011

Da var KM over for i år. Jeg var regattaansvarlig. Vi seilte 2 seilaser. Først en kort med fellesstart. Deretter en litt lengre med intervallstart etter lystall.
I første seilasen kom vi greit ut. Det blåste 2,5m/s og raskt økende til 5 m/s. Vi lå tett sammen i feltet og fikk føle på kroppen at genoaen er meget sliten. Får ikke ut dybden og vi går litt for lavt og sender vinden inn i storseilet :-(. Vi seiler helt ok og den gode starten gjør at vi blir nr 3.
I andre regatta setter vi turgenoaen. Da våkner båten til liv igjen og går mye bedre. Når vi kommer ut Høllefjorden velger jeg å skifte til genoa 3 da jeg var redd vinden skulle ødelegge denne også. Dette taper vi selvsagt tid på, skifte av forseil med stagkroker tar nødvendigvis litt tid. I varierende vindstyrke går vi OK på kryss med Genoa 3 men vi fikk ikke igjen det vi tapte på seilskifte som naturlig. Vi seilte en god spinnakeretappe etter "Bøddelen" og hentet opp feltet men desverre var vi 1 minutt forsent til 3 plassen og ble derfor nr 4. Fikk da lik poengsum som Helge Bakke i sin Fingulf 38 og ble rangert som nr 4 totalt. Vi hadde ikke skiftet til genoa 3 hvis vi hadde hatt den normale genoa 1 i god skikk. Derfor er det gått og se at vi seiler bra på kryssen selv om vi er litt undermotorisert.
Nå er det en onsdagseilas i VSF før det blir Hille rundt. Får håpe det ikke blir mellomvind da vi er litt handicappet der :-) Totalsett en fin seildag der vi lærer litt hele tiden!

Øystein Spettland fra Mandal i Soling.

Ingen kommentarer: